×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Apua yksinäisyyteen

Kohtaa yksinäisyys

Yksinäisyyttä koskeville ajatuksille, tunteille ja toimintatavoille on olemassa katsojasta riippuen monta eri tulkintaa ja näkökulmaa. Yksinäisyystyö tukee sinua löytämään itse ratkaisuja yksinäisyyden lievittämiseen. 

Yksinäisyystyön avulla pääset pohtimaan käsityksiäsi itsestä ja muista. Ymmärtämällä paremmin yksinäisyyden tunteitasi löydät keinoja muuttaa käyttäytymistäsi ja elämääsi toivomaasi suuntaan. Pohdintojesi tueksi saat tietoa, tehtäviä ja keskustelutapaamisia ammattilaisten kanssa.

Työskentelyn lähtökohtana on tämänhetkinen sosiaalinen tilanteesi ja tavoitteesi yksinäisyyden suhteen. Lähtötilanteesi kartoitetaan yhdessä ammattilaisen kanssa. Samalla saat ohjeet itsenäiseen työskentelyyn, joka tapahtuu tehtävien avulla.

Työskentely auttaa sinua vaikuttamaan yksinäisyyteesi:

  1. havainnoimalla ja tunnistamalla omia tunteita, ajattelu -ja toimintatapoja
  2. sallimalla heränneitä tunteita ja haastamalla itselle haitallisia ajattelu- ja toimintatapoja lempeästi ja asteittaisesti
  3. toimimalla toisin, pienin askelin edeten.

Työskentelyn tavoitteena on käynnistää prosessi, jonka aikana mielen ja toimintatapojen joustavuus lisääntyvät – ja elämässä alkavat näkyä myös muut kuin yksinäisyyden värittämät sävyt.

 
Näin osallistut

Työskentely sopii kaikille yli 18-vuotiaille yksinäisyyttä kokeville, jotka ovat uteliaita tutkimaan omaa yksinäisyyttä ja löytämään siihen vaihtoehtoisia näkökulmia ja toimintatapoja. Osallistuminen on maksutonta. Luottamuksellinen työskentely ammattilaisen kanssa kestää tapaamisten ollessa viikoittaisia noin viisi viikkoa. Voit varata ajan sähköisestä kalenterista.

Lue lisää ja varaa aika >