×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Meillä työskentelee yksinäisiä. Ja niin teilläkin.

Meillä työskentelee yksinäisiä.
Ja niin teilläkin.

Siksi loimme Work to Belong -sertifikaatin. Se myönnetään yrityksille ja organisaatioille, jotka sitoutuvat vähentämään yksinäisyyttä omassa työyhteisössään. Lähde mukaan taisteluun yksinäisyyttä vastaan.

Jokaisen yrityksen asia

Suomessa joka kolmas kärsii yksinäisyydestä. Pitkittynyt koronatilanne on lisännyt etenkin yksinasuvien ja nuorten yksinäisyyden kokemuksia ja vähentänyt työhyvinvointia. Myös nuorten työuupumiset ovat lisääntyneet merkittävästi.

Näin ollen on varsin helppoa todeta, että yksinäisyyttä koetaan tänään yrityksissä kautta maan. Sen vaikutukset näkyvät työntekijöiden hyvinvoinnissa, kulttuurissa, työn tehokkuudessa ja lopulta myös yrityksen tuloksessa. On sekä työntekijän että yrityksen etu, että työelämän yksinäisyyttä vähennetään yhdessä. Siksi loimme Work to Belong -ohjelman ja sertifikaatin. Ohjelma auttaa tunnistamaan ja lievittämään työelämän yksinäisyyttä ja sen haitallisia vaikutuksia terveydelle ja hyvinvoinnille.

Sertifikaatti
yksinäisyyden
vähentämiseksi

Tervetuloa rakentamaan työkulttuuria, jossa kukaan ei jää yksin. Work to Belong -sertifikaatti myönnetään yrityksille ja organisaatioille, jotka sitoutuvat vähentämään ja ennaltaehkäisemään yksinäisyyttä omassa työyhteisössään.

Sertifikaattia hakeva yritys sitoutuu ottamaan käyttöönsä yksinäisyyttä vähentävät työkalut, menetelmät ja arvioinnin, jotta yksinäisyys vähenee kaikilla tasoilla työyhteisöissä. Sertifiointi viestii omille työntekijöille sekä yrityksen ulkopuolelle, että työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään aidosti huolta.

Ohjelma on maksullinen ja alkaa syksyllä 2021.

Näin yrityksesi
sertifioituu

  1. Yritys lähtee mukaan Work to Belong -ohjelmaan
  2. Lähtötilanteen selvitys henkilöstökyselyllä
  3. Tavoitteiden asettaminen ja suunnitelman laatiminen
  4. Yrityksellesi sopivien työkalujen ja toimenpiteiden käyttöönotto
  5. Vuosittainen toimintojen tarkastus ja sertifioinnin varmistaminen

Yksinäisyys syö mieltä ja kehoa

Yksinäisyyttä voi kokea kuka tahansa, missä kohtaa elämää vain. Se ei katso sukupuolta, ikää, titteliä tai asemaa yhteiskunnassa. Se voi johtaa masennukseen ja arvottomuuden kokemukseen, mutta se sairastuttaa myös fyysisesti. Immuunipuolustus heikkenee, ja pitkään jatkuessaan yksinäisyys nostaa jopa aivohalvauksen ja sydäninfarktin riskiä. Onkin laskettu, että se on elimistölle yhtä haitallista kuin 15 savuketta päivässä.

Work to Belong -ohjelma

Work to Belong on HelsinkiMission ohjelma yksinäisyyden vähentämiseksi työyhteisöissä. HelsinkiMissio on tehnyt yksinäisyyden vastaista työtä vuodesta 1883. Work to Belong -ohjelman pääyhteistyökumppaneita ja ensimmäisiä pilotoijia ovat Alko, OP Helsinki ja Sanoma.

Work to belong

Haluatko vähentää yksinäisyyttä työyhteisössäsi?

OTA YHTEYTTÄ!

Tiedot tallennetaan HelsinkiMission asiakasrekisteriin. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille toimijoille.

Kysy lisää

Hanna Koskenkangas
Viestintä- ja varainhankintajohtaja
09 2312 0316, 043 2013 188