×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Soittokaveriksi

Tule soittokaveriksi Resonaarin musiikkiopiston oppilaalle

Perehdytämme vapaaehtoisia soittokavereiksi Resonaarin musiikkiopiston oppilaille. Resonaarissa opiskelevat lapset, nuoret ja aikuiset kaipaavat harjoittelukaveria ja lisää mahdollisuuksia vapaa-ajan musiikkiharrastukseensa. Resonaarin oppilaat ovat erilaisia oppijoita. He ovat esimerkiksi kehitysvammaisia tai jokin muu tekijä vaikeuttaa tai hidastaa oppimista. He ovat iloisia ja innokkaita oppimaan uutta, mutta tarvitsevat tukea soittamiseen sekä muuhun musiikin harrastamiseen. Tehtävä sopii sinulle, joka koet erilaisuuden innostavaksi ja elämää rikastuttavaksi ominaisuudeksi.

Vapaaehtoisena soittokaverina voit jakaa musisoinnin iloa, saat uusia kokemuksia ja olet mukana luomassa hyvää mieltä.

 

Soittokaverukset

  • solmivat kaveruuden vuoden ajaksi, jatkosta he päättävät yhdessä
  • ovat tasavertaisia kavereita
  • tapaavat noin kerran kuussa, yleensä resonaarilaisen kotona
  • tekevät yhdessä jotain musiikkiin liittyvää, esimerkiksi soittavat ja laulavat, kuuntelevat musiikkia tai käyvät konserteissa

 

Hae vapaaehtoiseksi

Soittokaverina annat kaverillesi jotain korvaamatonta, mutta samalla saat myös itsellesi jotain arvokasta. Saat hyvää mieltä, iloa ja uudenlaista merkitystä elämääsi. Sinun ei tarvitse olla musiikin tai opettamisen ammattilainen. Riittää, että olet soitto- tai laulutaitoinen empaattinen ja kärsivällinen aikuinen. Avoin mieli ja hyvä huumorintaju ovat myös hyviä ominaisuuksia. Saat meiltä maksuttoman opastuksen soittokaverina toimimiseen. Soittokaveriksi hakevan tulee olla täysi-ikäinen. Soittokavereita kaivataan pääasiassa pääkaupunkiseudulla (Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla) mutta myös esim. Sipoon, Järvenpään, Nurmijärven ja Nummelan suunnalta voi löytyä kavereita kaipaavia resonaarilaisia.

 

Koulutus

Soittokaveri-vapaaehtoisen peruskoulutus sisältää tällä hetkellä itseopiskeltavan verkkomateriaalin, sekä kaksi lähikoulutuspäivää Musiikkikeskus Resonaarissa (yhteensä noin 6h) jolloin käymme tärkemmin läpi soittokaveruuden osa-alueita, tutustumme kuvionuotteihin sekä erilaisten oppijoiden kanssa työskentelemiseen.  Soittokaveri-vapaaehtoisen koulutus järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

 

Vapaaehtoisena HelsinkiMissiossa

  • pääset osaksi HelsinkiMission vapaaehtoisten yhteisöä (virkistyspäivät, koulutukset)
  • saat maksuttoman perehdytyksen soittokaverina toimimiseen
  • saat soittokaverikoordinaattoreilta tarvittaessa tukea ja ideoita toimintaan liittyen
  • saat kutsuja Resonaarin musiikkikoulun oppilaskonsertteihin ja tapahtumiin

 

Kaikki vapaaehtoistoimintaan osallistuvat ovat vaitiolovelvollisia. Toimiessasi vapaaehtoisena nuorten parissa sinulta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista. Tilaamme rikosrekisteriotteesi puolestasi koulutuksen yhteydessä.

 

Hae mukaan innostuneiden vapaaehtoisten joukkoomme! Seuraava soittokaveri-vapaaehtoisen koulutus järjestetään alkuvuodesta 2022.

Täytä alla oleva lomake (lisätään pian) ja hae mukaan!

 

Resonaarin kattojärjestö on Helsinkimissio ry. Soittokaveri-vapaaehtoisten tiedot kirjataan Helsinkimissio ry:n Clara-asiakastietojärjestelmään. Rekisteriseloste