×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Seniorien keikka-auttajaksi

Keikkailu on helppo tapa aloittaa vapaaehtoistoiminta. Keikkalaisuus on kertaluonteista avunantoa. Keikkalaisena tarjoat konkreettista apua ikäihmiselle arjen pulmatilanteissa. Tavoitteena on myös yksinäisyyden ehkäiseminen ja lievittäminen.

Keikka-auttajana voit esimerkiksi lähteä saattajaksi lääkärikäynnille tai auttaa verhojen ripustamisessa. Asiat, jotka ovat sinulle pieniä, saattavat olla seniorille isoja haasteita.

Tarkoituksena ei ole, että sinä teet autettavasi puolesta kaiken yksin, vaan että teette asioita yhdessä. Useimmiten vapaaehtoinen voi määritellä auttamisajankohdan itse, sillä kaikki avunpyynnöt eivät ole sidottuja tiettyyn päivään tai kellonaikaan.

Vapaaehtoiset keikka-auttajat eivät tee yritysmuotoisen tai julkisen sektorin kotihoidon piiriin kuuluvia tehtäviä, kuten siivousta tai ruuanlaittoa. Tavoitteena on löytää yhdessä olemisen ja tekemisen ilo.

Kaikki vapaaehtoiset haastatellaan ja he saavat toimintaan perehdyttävän koulutuksen sekä monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistysmahdollisuuksia.

Keikka-auttajiksi hakevilla täytyy olla mahdollisuus tehdä auttamiskeikkoja päiväaikaan, jolloin seniorit pääasiassa toivovat apua. Tämän vuoksi myös koulutuksemme järjestetään päiväaikaan. Apua kaipaavat seniorit ovat pääasiassa helsinkiläisiä, joten keikat ja tapaamiset tapahtuvat Helsingissä.

Tällä hetkellä seniorit pyytävät meiltä eniten tukihenkilöapua. Siksi toivomme, että toimintaan mukaan lähtevällä uudella vapaaehtoisella olisi mahdollisuus sitoutua yksittäisten keikkojen lisäksi myös pidempiaikaiseen toimintaan.

Seniorien keikka-auttajien ja tukihenkilöiden koulutuksen sisältö on sama. Keikka-auttajakoulutuksessa saat samalla koulutuksen ja valmiudet myös seniorin tukihenkilönä toimimiseen. Siten voit halutessasi ryhtyä tukihenkilöksi jollekulle seniorille, jota olet auttanut keikkaluonteisesti.  Lue lisää tukihenkilötoiminnasta >

Koulutamme uusia keikka-auttajia jatkuvasti. Koulutus tapahtuu verkossa.

 
Lisätietoja:

puh. 09 2312 0220
seniorityo@helsinkimissio.fi

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.