×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Lapsiperheen mentoriksi

Monilla perheillä ei ole ketään, keneltä voisi pyytää apua. Yksin ja väsyneenä voi olla vaikea selviytyä arjen haasteista. Vapaaehtoisena perhementorina annat lapsiperheen vanhemmalle tukea ja arjen apua. Ajoissa annettu apu voi estää haasteiden kärjistymistä.

Perhementorina tarjoat tukea lapsiperheen arkeen ja toimit erityisesti perheen vanhemman tukena. Olet vähintään 25-vuotias, luotettava, tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen. Voit toimia keskustelu- tai ulkoiluseurana, auttaa arkiaskareiden sujumisessa sekä vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa. Toimit tavallisen ihmisen taidoin, mutta saat tehtävään koulutuksen. Perhementoritoimintaa toteutetaan Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Perhementorina sitoudut yhteisellä sopimuksella mentorisuhteeseen vuodeksi ja tapaat perhettä kaksi kertaa kuukaudessa, pari-kolme tuntia kerrallaan. Perhementorisuhteet aloitetaan videopuhelun välityksellä tai kasvokkaisena tapaamisena HelsinkiMission toimitiloissa koronaturvallisuus huomioon ottaen. Suhde perustuu lapsiperheen vanhemman toiveille, joiden pohjalta yhteiset tapaamiset ja tekeminen lähtevät liikkeelle. Perhementoriparin tapaamiset toteutuvat säännöllisinä kasvokkaisina tapaamisina tai etätapaamisina yhdessä sovitulla tavalla. Perhementoritapaamisissa suosittelemme kasvomaskien käyttöä. Lisäksi huomioimme yleiset koronavirussuositukset.

HelsinkiMissio haastattelee ja kouluttaa perhementorit sekä tarjoaa monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistysmahdollisuuksia. Perhementoritoiminnan koordinaattorit toimivat perhementorin tukena koko suhteen ajan.

Perhementoria sitoo salassapitovelvollisuus. Toimiessasi vapaaehtoisena lasten ja nuorten parissa sinulta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista.

Huomioithan, että perhementoritoiminnan koulutus järjestetään suomen kielellä.

Please note, that family mentoring course is not available in English at the moment.

Uusista perhementoreista on tällä hetkellä pulaa. Koulutamme uusia vapaaehtoisia perhementoreiksi jatkuvasti. Koulutus tapahtuu verkossa. Hae mukaan nyt! 

 
Lisätietoja:

Julia Jumppanen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori: Perhementoritoiminta
09 2312 0246, 045 341 0609

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.