×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Digivapaaehtoiseksi

Digivapaaehtoisena opastat senioria eri laitteiden ja sähköisten palveluiden käytössä. Opastukset tapahtuvat senioreiden kodeissa kahden kesken. 

Toivomme, että sinulla on mahdollisuus tehdä digikeikkoja päiväaikaan, jolloin seniorit useimmiten pyytävät apua. Opastaminen ei edellytä syvällistä tekniikan osaamista. Riittää, kun sinulla on tietokoneen, tabletin tai kännykän käytön perustaidot sekä avoin ja innostunut mieli. Ongelmat voivat olla hyvinkin yksinkertaisia ja tärkeintä on etsiä yhdessä seniorin kanssa ratkaisuja pulmiin, jotta hän oppii käyttämään itsenäisesti laitteita.

Digivapaaehtoiseksi hakeneet haastatellaan, ja he saavat keikka- ja tukihenkilötoiminnan koulutuksen. Tämän lisäksi heille tarjotaan monipuolista tukea, kuten jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistystä. Digivapaaehtoiset voivat tehdä myös muita kertaluonteisia auttamiskeikkoja senioreiden luona tai ryhtyä tukihenkilöksi jollekulle seniorille.

Haastattelut senioreiden keikka- ja tukihenkilötoiminnan koulutukseen järjestetään etäyhteyksin. Koulutus koostuu itsenäisesti suoritettavasta verkkokurssista sekä osallistumisesta yhteen ryhmätapaamiseen. Osa ryhmätapaamisista järjestetään etäyhteyksin, ja osa lähitapaamisina HelsinkiMission toimitiloissa.

Kevään 2022 ajankohdat ryhmätapaamisille ovat:

  • ke 26.1. klo 9.00–10.00 etätapaaminen
  • ma 28.2. klo 16:00-17:00 etätapaaminen
  • ke 27.4. klo 9.00–10.30 lähitapaaminen Albertinkatu 33
  • ti 7.6. klo 17.00–18.30 lähitapaaminen Albertinkatu 33

 
Lisätietoja:
seniorityo@helsinkimissio.fi
puh. 09 2312 0220

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.