×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Senioripysäkki-ryhmänohjaajaksi

Vaikuttavaa apua senioreiden yksinäisyyteen

HelsinkiMissio on kehittänyt ammatillista ryhmäterapiaa ikääntyneille jo 20 vuoden ajan. Tutkimustulosten ja käytännön kokemusten pohjalta syntyi uudenlainen, terapeuttinen keskusteluryhmämalli yli 60-vuotiaille.

Senioripysäkki-keskusteluryhmät vähentävät tehokkaasti senioreiden yksinäisyyttä. Samalla ne ehkäisevät monia yksinäisyyteen liittyviä psykososiaalisia ongelmia.

Ensimmäiset Senioripysäkki-ryhmät käynnistyivät Helsingissä vuonna 2001 ja muualla maassa 2006. Nykyään Senioripysäkki-ryhmiä toimii ympäri Suomea. HelsinkiMissio vastaa ryhmänohjaajien koulutuksesta. Opiskelijat ovat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia.

Yhteiskunnallisesti kustannustehokasta

Tutkimusten mukaan Senioripysäkki-ryhmillä on myös taloudellisesti kauaskantoisia vaikutuksia. Ryhmät vähentävät muiden sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöä euromääräisesti enemmän kuin mitä ryhmien tuottaminen maksaa.

Esimerkiksi yksinäisyyden aiheuttaman dementian vähentyessä kalliin laitoshoidon tarve vähenee. Ikääntyneiden määrän kasvaessa Senioripysäkki-ryhmillä on entistäkin suurempi merkitys.