×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

OPETUS RESONAARISSA

Tavoitteellista musiikinopetusta erilaisille oppijoille

Resonaarin musiikkiopiston toiminta perustuu musiikin perusopetuksen mukaiseen opetussuunnitelmaan. Resonaarilla on Helsingin kaupungin myöntämä taiteen perusopetuksen opetuslupa.

Opetus on musiikin laajan oppimäärän mukaista.  Resonaarin voimassa oleva opetussuunnitelma on luettavissa ePerusteet-verkkopalvelussa.

Jokaiselle oppilaalle laaditaan myös henkilökohtainen opintosuunnitelma. Opetus on systemaattista, tasolta tasolle etenevää, musiikkikasvatukselliset tavoitteet sisältävää toimintaa. Opetuksessa otetaan huomioon jokaisen oppilaan yksilölliset valmiudet sekä mahdolliset kuntoutukselliset tarpeet mutta emme tarjoa musiikkiterapiaa. Toiminnalla on myös selkeästi syrjäytymistä ehkäisevä vaikutus.

Kerhotoimintaa Resonaarissa ei ole.

Oppiaineet

Resonaarin musiikkiopisto tarjoaa tavoitteellista musiikinopetusta, instrumentiksi voit valita 

  • kitara (4-kielinen "kuvionuottikitara" tai 6-kielinen, akustinen tai sähkökitara)
  • bassokitara
  • koskettimet / piano
  • rummut ja perkussiot
  • trumpetti
  • pasuuna
  • poikkihuilu
  • laulu, kuoro
  • muista instrumenteista voit kysyä erikseen

Kerhotoimintaa tai musiikkiterapiaa emme tarjoa.

Hakulomakkeessa ja opetuksen alkaessa voit esittää soitintoiveesi.

Voit myös kokeilla aluksi eri soittimia jos et ole opetuksen alkaessa varma mikä soitin kiinnostaa sinua eniten.

 

Opetusmuodot

Oppilaalle sopivinta opetusmuotoa voidaan pohtia yhdessä.  Opetusmuotoa voidaan tarvittaessa vaihtaa myös kesken lukukauden. Tärkeintä on, että oppilas hyötyy opetuksesta ja opetusmuoto on tarkoituksenmukainen.

Instrumentin soittoa ja tekniikkaa voi opiskella yksilö tai pariopetuksessa sekä pienryhmässä. Yhteissoittoa voi opiskella pariopetuksessa, triossa sekä bändeissä joissa on 4-6 soittajaa.

Bändeissä on tarvittaessa kaksi opettajaa jotta jokainen soittaja saa tarvitsemansa tuen. Laulua voit opiskella kaikissa opetusmuodoissa. 

Opetuksen hinta määräytyy opetusmuodon ja niiden yhdistelmien mukaan.

Musiikkiopisto hinnasto

 

Kuvionuoteilla kaikki soittaa

Resonaarissa voi opiskella soittoa kuvionuottien tai perinteisten nuottien avulla.

Kuvionuottijärjestelmä on konkreettinen ja helppo ymmärtää. Siinä informaatio esitetään värien ja muotojen avulla.

Kuvionuottien avulla kuka vain voi oppia soittamaan ja kokea hallitsevansa omaa soittamistaan. Lue lisää kuvionuoteista.

 

Opetusta arkipäivisin Helsingin Kulosaaressa

Musiikkiopisto on avoinna maanantaista perjantaihin, viikonloppuisin emme tarjoa opetusta. Monen oppilaan ollessa päivät töissä tai koulussa opetus painottuu iltapäivään ja ilta-aikoihin, mutta aamun ja aamupäivän aikoja voi myös tiedustella.

Musiikkiopisto toimii Helsingin Kulosaaressa.

  • Resonaarin musiikkiopisto /Musiikkikeskus Resonaari, Kulosaaren puistotie 26, 00570 Helsinki. Sijainti kartalla.

Emme valitettavasti voi tarjota kotiopetusta.

 

Kuka voi hakea oppilaaksi?

Resonaari on erityisryhmille suunnattu musiikkiopisto.

Oppilaaksi voivat hakea kaikki joilla on erilaisia haasteita oppimisessa ja jotka eivät voi tai halua osallistua nk. normaalin musiikkiopisto opetukseen. Tarvittaessa voimme sopia kokeilujaksosta, jos et ole vielä varma sopiiko harrastus sinulle.

Meillä ei ole pääsykokeita eikä aikaisempaa musiikkitaustaa tarvitse olla. Myös edistyneet soittajat ovat tervetulleita, opettajamme pystyvät varmasti tarjoamaan haasteita myös teille.

Nuorimmille muusikonaluille suosittelemme muskari- tai kerhotoimintaa. Jotta voit päästä resonaarilaiseksi, sinun tulisi olla vähintään 6-7 -vuotias ekaluokkalainen. Yläikärajaa ei ole.

 

Täytä hakulomake

 

Tiedustelut: resonaari@resonaari.fi

 

© Resonaari – HelsinkiMissio. Sivu on päivitetty 06.05.2022