×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Oppilaitosyhteistyö

Oppilaitosyhteistyössä teemme yhteistyötä peruskoulujen, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa. Opiskelijaryhmien kanssa tehtävässä toiminnassa ja muussa yhteisötoiminnassamme korostuu hyvinvointia tukevan tiedon jakamisen lisäksi pyrkimys aktivoida nuoria pohtimaan ja näkemään vaikutusmahdollisuuksiaan suhteessa omaan elämäntilanteeseen ja hyvinvointiin.

Mitä voimme konkreettisesti tarjota oppilaitoksille, oppilasryhmille ja muille yhteistyötahoille?

Nuorten hyvinvointiin liittyvät työpajat tai luennot 

Jalkautuva hyvinvointityömme voi olla verkkovälitteistä tai kouluympäristöön jalkautuvaa. Nuorten kriisipisteen jalkautuvassa hyvinvointityössä pyritään koronaviruksen aiheuttamana poikkeusaikana mahdollistamaan yhteistyön jatkuvuus oppilaitosten kanssa. Työpajat tai luennot voivat tapahtua etäyhteyksin (esim. Teams, Zoom, Google meets) tai oppilaitokseen jalkautumalla. Tarjoamamme yhteisötoiminnan teemoissa korostuvat mielen hyvinvointi ja erilaiset sitä koettelevat kriisit, tietoisuuden lisääminen yksinäisyysilmiöstä ja itsemyötätunnon tukeminen nuorten keskuudessa. Itsemyötätunto on taito ja voimavara, joka voi auttaa meitä jaksamaan erityisesti elämän vaikeissa tilanteissa. Minä riitän - itsemyötätunnon voima -luento, on ollut erittäin pidetty nuorten keskuudessa. 

Koska tavoitteenamme on aidosti vaikuttaa nuoriin ja lisätä hyvinvointia, suosimme palveluissamme nuoria jollain tavalla osallistavaa otetta. Meillä on mahdollisuus jossain määrin myös sovittaa työpajojen tai luentojen sisältöä toiveidenne mukaisesti. Meiltä voi tiedustella myös mahdollisuutta jalkautua oppilaitosten hyvinvointitapahtumiin paikan päälle. 

Yhteistyö sidosryhmien kanssa ja erilaisiin tapahtumiin osallistuminen

Nuorten kanssa tehtävän oppilaitosyhteistyön lisäksi teemme jalkautuvaa hyvinvointityötä muiden nuorten kanssa työskentelevien sidosryhmien ja tahojen kanssa. Asiantuntijaltamme on mahdollista tiedustella erilaisia yhteistyömahdollisuuksia. 

Materiaali kriisissä olevan nuoren kohtaamiseen

Olemme kehittäneet myös Kuinka kohdata kriisissä oleva nuori -materiaalin, jolla haluamme auttaa nuoria omassa ammatissaan kohtaavia työntekijöitä tunnistamaan nuoren mahdollinen kriisitilanne. Haluamme vahvistaa tunnetta siitä, että jokainen meistä voi tarvittaessa olla isoksi avuksi ja auttaa nuorta eteenpäin. Kohtaamisen kokemus voi jättää nuoreen jäljen ja muiston, joka voi auttaa eteenpäin myös niissä tulevissa hankalissa hetkissä. Materiaali on vapaasti käytettävissä ja jaettavissa. Löydät sen alhaalta Liitteet-kohdasta.

Päivätyökeräykseen osallistuminen

Järjestämällä päivätyökeräyksen HelsinkiMission hyväksi koulunne oppilaat auttavat kanssamme nuoria ja senioreita. Työskentely toisten hyväksi tuo iloa, vahvistaa yhteishenkeä ja opettaa samalla myötätunnon taitoja. 

Ota rohkeasti yhteyttä kysäksesi lisää oppilaitosyhteistyön mahdollisuuksista, mielellään suunnittelemme toimintaa yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Toimintamme on maksutonta. Olethan meihin yhteydessä mahdollisimman ajoissa, niin suunnitellaan yhdessä toimintaa vuodelle 2022. 

Yhteydenotot:

Saara Ahtola
Kriisityöntekijä, oppilaitosyhteistyö
044 491 8872